Computer opschonen

computer opschonenEen van de belangrijkste taken om de computer snel en vrij van problemen te houden is het opschonen van de computer.
Niet iedereen heeft genoeg kennis van computers om te weten hoe ze het beste de computer kunnen opschonen. In dit artikel leggen we uit welke elementen opgeschoond moeten worden en concentreren we ons op één van de belangrijkste taken: het opschonen van het Windows register.

Welke elementen in een computer hebben onderhoud nodig?

In het besturingssysteem van Microsoft, Windows, kunnen we een aantal sleutel elementen aanwijzen die regelmatig onderhoud nodig hebben:

  • Windows register
    Verantwoordelijk voor het verstrekken van configuratie informatie aan alle programma’s en aan Windows.
  • Harde schijf
    Verantwoordelijk voor het opslaan van bestanden en wordt gebruikt als virtueel geheugen door Windows.
  • Drivers. Deze zijn verantwoordelijk voor het aansturen van hardware.

Het Windows register is een van de belangrijkste elementen die regelmatig onderhoud nodig hebben. Het onderhouden van het register kan men niet handmatig doen. Men moet gebruik maken van een speciaal programma: een registry cleaner.

Window register opschonen met een registry cleaner

Een registry cleaner kan het register analyseren en vervolgens opschonen en indien het register beschadigd is hem repareren. Er zijn verschillende type registry cleaner software te vinden op het internet. Het is van essentieel belang dat u een registry cleaner van hoge kwaliteit gebruikt, omdat een freeware versie die slecht in elkaar zit uw computer zwaar kan beschadigen.

pcopschonenBent u van plan een registry cleaner te gebruiken? Dan raad ik u aan Registry Mechanic eens te bekijken. Een product van hoge kwaliteit, duidelijke beschrijving (in het Nederlands) zodat ervaren en onervaren computer gebruikers in staat zijn hun computer op te schonen.

Als u alle computer opschonen taken wilt laten uitvoeren door een registry cleaner, is dat helaas niet mogelijk. Een registry cleaner maakt alleen het register schoon. Dan is het beter om eens de Advanced System Optimizer te testen: Recensie Advanced System Optimizer. Deze software zal uw computer opschonen en netjes onderhouden.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: registry cleaner Registry cleaner
Share