Kwaliteitscriteria van een registry cleaner

Een register cleaner is een programma gespecialiseerd in het opschonen en repareren van het Windows register. Een schoon Windows register, zonder fouten, is cruciaal voor het goed en stabiel functioneren van uw computer.

register cleanenEr zijn veel verschillende registry cleaner programma’s aangeboden. Van freeware tot professionele applicaties. Er zit ongelofelijk veel verschil in kwaliteit tussen de aangeboden producten. Ook worden er beloftes gemaakt die niet altijd waar worden gemaakt. Verder is het van cruciaal belang dat het Windows register niet wordt “schoon” gemaakt met een registry cleaner van slechte kwaliteit. Een slechte registry cleaner kan Windows helemaal plat leggen! Wij hebben een aantal programma’s uitgeprobeerd en hebben de kwaliteit van elke product proberen te meten. Dit hebben we gedaan met behulp van een kwaliteitscriteria, die fungeert als ijkpunt voor elke meeting.

Een product die goed naar voren kwam is Regclean Pro.

Kwaliteitscriteria van een goede registry cleaner?

Het opschonen van het register moet grote zorg gedaan worden vanwege de complexiteit van het register en de foutgevoeligheid van het Windows register. Vandaar dat het van wezenlijk belang is het Windows register te repareren met alleen de beste registry cleaner. Een registry cleaner moet met omzorg en vakkennis zijn ontwikkeld en moet, volgens ons, de volgende kwaliteitskenmerken hebben:

 • Backup en herstel functie
  Een goede register cleaner bevat de mogelijkheid om het register te herstellen. Als er wijzigingen worden uitgevoerd in het register, moer er automatisch een back-upbestand of een herstelpunt worden gemaakt, waardoor de computer, wanneer dit bestand wordt teruggezet, terugkeert naar een eerdere configuratie.
 • Registratie wijzigingen
  Een goede register cleaner bevat een overzicht met alle reparatielogs van het register. Als de respectieve registry cleaner het register wijzigt, maakt het een logbestand waarin deze wijzigingen worden vastgelegd. Elk logbestand bevat alle wijzigingen die op dat moment zijn uitgevoerd.
 • Selectie register
  De software moet negeerlijsten van het register kunnen aanmaken en sparen. Met de neegeerlijst kunt u bij het scannen bepaalde secties van het register overslaan.
 • Defragmentatie
  Een goede registry cleaner moet het register kunnen defragmenteren. Om de systeem prestaties regelmatig te verbeteren moet u het Windows register regelmatig defragmenteren.
 • Service
  Een goede registry cleaner heeft uitstekende klantendienst en een technische afdeling die u kunt benaderen wanneer u vragen heeft of in de problemen komt.
 • Garanties
  De software komt altijd met een gegarandeerde 30 dagen geld terug garantie. Dit is een teken dat de ontwikkelaar van de registry cleaner gelooft in de software en verzekert u dat wanneer u niet tevreden bent met uw investering, u gewoon het geld terugkrijgt.
 • Reputatie
  De ontwikkelaar van een goede registry cleaner moet een goede reputatie hebben en een lange geschiedenis hebben met het ontwikkelen van utility software. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar bepaalde certificaatjes op het gebied van software ontwikkeling en prijzen die de ontwikkelaar heeft gewonnen.
 • Duidelijkheid
  De ontwikkelaar van een utilitiy software zal geen onbezonnen beweringen en andere vreemde verkooppraatjes doen over de voordelen van haar register cleaner en zich tot de feiten houden. Goede marketing praktijken.

Aanbeveling: Klik hier en lees over RegcleanPro en test deze registry cleaner gratis.

Een goede register cleaner van een erkende utility software ontwikkelaar heeft daadwerkelijk een nut voor het opschonen van het Windows register en het verbeteren van de systeem stabiliteit. Het is belangrijk om de kenmerken en kwaliteitsnormen in acht te nemen wanneer men op zoek gaat naar een registry cleaner en zich niet voor de gek laat houden door verkooppraatjes met opmerkelijke claims. Software voor het opschonen van het register is geen wondermiddel maar een hulpmiddel voor het onderhouden van uw computer.

Even een voorbehoud. Verwacht geen wonders van een registry cleaner. Deze software is in feite vrij beperkt als het gaat om het opschonen van de computer en zal alleen maar het Windows register op orde brengen. De computer opschonen zal een aantal taken omvatten die niet alleen het register includeert, maar o.a. ook de harde schijven.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: registry cleaner Registry cleaner
Share

Auteur: