PC Tools

by Jan Mertens on 5 oktober 2011

PC  Tools is de beroemdste en beste utility software ontwikkelaar op dit moment. Ze waren er al vroeg bij en ze begonnen onder de naam Winguides.com. In 1998 veranderde ze een naam als een snipoff van de uitstekende utility software die ze ontwikkelde. PC Tools leek in dat opzicht een meer voor de hand liggende naam. PC Tools laat zich vertalen als PC gereedschappen.

Welke PC gereedschappen heeft PC Tools dan wel niet ontwikkeld?

PC Tools is heel erg bekend geworden door een klassieke registry cleaner die ze al vroeg ontwikkelde, de Registry Mechanic. De Registry Mechanic is een gegeden stukje software met een lange ontwikkelingsgeschiedenis en ervaring. Het Windows register is ingewikkelde materie en zeer gevoelig. Het is niet gemakkelijk om een goede registry cleaner te ontwikkelen. Het opschonen is zeer handig om af en toe een keer te doen. Wilt u investeren in de stabiliteit van uw computer is de Registry Mechanic van PC Tools een uistekende en eigenlijk de beste keuze. Lees hier meer: Registry Mechanic Review.

Door het succes van PC Tools software ontwikkeling en verspreide naamsbekendheid werd dit bedrijf in 2008 door de amerikaanse security software gigant Symantec opgekocht. Sindsdien heeft PC Tools zich ook meer en meer verdiept in IT security software. Met de enorme kennis van Symantec waarop PC Tools kon vertrouwen, heeft PC Tools zijn eigen security labratoria ontwikkeld.  Ze ontwikkelen hierin innovatieve software voor de bescherming van uw computer. Een bekend product is de Firewall Plus. Ook de Registry Mechanic profiteert van deze kennis. De nieuwe Registry Mechanic bevat functionaliteit om uw internet privacy te beschermen door middel van een bleach process voor het verwijderen van gevoelige bestanden en het verwijderen van persoonlijke informatie in uw browsers e.d.

Welke concurrentie heeft PC Tools?

Als een tradtionele utility softwar PC Tools heeft vooral concurrentie van Uniblue. Uniblue heeft op dit moment een sterke reeks van utility software die wordt verzamelt in een mooi pakket de PowerSuite. Daarnaast heeft Uniblue ook een pure registry cleaner, de Registry Booster die zeer goed werkt, maar wel een twijfelachtige reputatie heeft opgebouwd.  Ook heeft Uniblue een typische Windows tweak tool, SpeedupmyPC die PC Tools niet heeft in haar software reeks. Het feit dat PC Tools zich nu meer aandacht besteedt aand IT security software, heeft als gevolg dat PC Tools alleeen nog met Registry Mechanic als de uitblinker mag rekenenen als het gaat om utility software. Uniblue daarentegen maakt alleen utility software. De Uniblue Registry Booster krijgt daar volop aandacht en via de PowerSuite in een software bundle met utility software aangeboden. Dus wanneer u op zoek bent naar meer dan alleen een registry cleaner dan is zo’n PowerSuite van verschillende tools best wel handig. PC Tools maakt haar naam helaas hier niet waar. Dit vinden we heel jammer. In feite de beste PowerSuite ofwel totaaloplossing voor uw computer is niet ontwikkeld door PC Tools noch Uniblue, nee deze staat op naam van Paretologic. Paretologic verslaat met de PC Health Advisor zowel Uniblue als PC Tools.  Wie kan concurreren met PC Health Advisor? Dat is een Duits bedrijf, Tune up Utilities.

Tune up utilities is volgens ons de PC Tools van de toekomst. Ze hebben een heel mooi product op de markt: Tune Up. Deze software is compleet en kan beschouwd worden als een PowerSuite voor computer onderhoud. SLIMME INVESTERING voor uw computer: mocht u op zoek zijn naar een complete utilitity software oplossing, dan raden we u aan om de PC Health Advisor te vergelijken met Tune Up Utilities.

 

En wat dan met de toekomst van PC Tools?

Wat zal PC Tools doen in de toekomst met Registry Mechanic? Het lijkt erop dat het meer en meer beweegt naar een utility security tooltje en misschien een hybride oplossing wordt. Dat hopen we niet. We hopen dat PC Tools daarvoor een nieuw product naam voor op de markt zet. Registy Mechanic is nog steeds een magische naam en de beste registry cleaner op de markt. We hopen dat PC Tools deze klassieke registry cleaner verder zal perfectioneren. Het feit dat PC Tools, internet privacy functionaliteit heeft gegeven aan deze cleaner, vinden we toch een vaag teken aan de wand.

Heeft u opmerkingen of feedback over PC Tools, laat ons dit dan graag weten door hierond een opmerking te plaatsen.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: registry cleaner Registry cleaner
Share

BronnenRegistry Mechanic PC Tools Wiki infoSymantec Wiki infoPC Tools Guides
Auteur:

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: