Regcleaner

Heeft regcleaner wel nog waarde voor het opschonen van het register?

regcleanerDe REGCLEANER is een ‘golden oldie’ registry cleaner . Het is een oude klassieker onder de registry cleaners. Regcleaner is gemaakt door Jouni Vuoro, een software ontwikkelaar in Finland. Het is bedoelt als een zeer handig en origineel register tooltje voor het opruimen van overbodige Windows register sleutels en restbestanden. Het Windows register opruimen van rontslingerende rotzooi is haar belangrijkste functie, maar daarnaast bevat het ook een overzicht van alle software op uw pc en kunt u er software mee verwijderen. Toen het bijna twintig jaar geleden op de markt kwam, was Regcleaner een technologisch hoogstandje. Voldoet deze registry cleaner na zo veel jaren nog steeds aan de huidige vereisten?

De REGCLEANER 2001: nog van deze tijd?

Helaas, Regcleaner is niet zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Doordat het niet meer wordt onderhouden en verder ontwikkelt door de maker, ziet het er ook zeer prehistorisch uit. De laatste update heeftRegcleaner dan ook gehad in 2001 en zitten er nog steeds bekende bugs in. Misschien leuk voor een nostalgische techneut om nog eens te testen, maar waardeloos voor een gemiddelde gebruiker. Het valt in de verste verte niet te vergelijken met wat een goede registry cleaner dezer dagen nodig heeft. De doelstelling van de Regcleaner is dan ook om de  gebruiker van deze software verder te sturen naar de webpagina van het bedrijf Macecraft Software.

regcleaner-registrycleaner
screenshot regcleaner

Macecraft Software is opgericht door Jouni Vuoro de maker van Regcleaner die deze software had ontwikkeld als een hobby. Nu is deze hobby uitgegroeid tot een 100 % familiebedrijf en is de Regcleaner omgetoverd tot JV16 PowerTools. JV PowerTools is een complete betaalversie van deze kleine regcleaner die Jouni Vuoro oorspronkelijk ontwikkelde. De complete software heeft dan ook een behoorlijk prijskaartje van $ 36.95.

Ons advies over REGCLEANER:

Wanneer u op zoek bent naar een Windows registry cleaner, dan raden we u aan om een te selecteren van een vertrouwde fabrikant die constant haar software updateert. Het Windows register is zeer gevoelig en men dient er niet mee te knoeien.

regcleanerinfoWij adviseren om ons artikel te lezen over de kenmerken van een goede registry cleaner of om de reviews te lezen over Registry Mechanic of Registry Booster of Registry Reviver.

Dus, REGCLEANER is niet de aangewezen oplossing voor uw Windows register op te schonen. U zou natuurlijk altijd kunnen overwegen om de betaalversie van REGCLEANER te testen: JV PowerTools. Dit is tenslotte niet een slecht product. Het bevat een aantal aardige functies. U kunt bijvoorbeeld controleren of uw downloads veilig zijn voordat u ze open gaat maken. Daarnaast kunt u ook gemakkelijk software verwijderen met JV Tools, hoewel u dit ook kunt doen met de gratis Regcleaner. Ook kunt u bestanden controleren op betrouwbaarheid en kunt u privacy gevoelige bestanden er voorgoed mee vernietigen. Macecraft Software heeft als maker van JV16 Powertools en Regcleaner bewezen aardig werk te kunnen afleveren.

Trouwens, bent u misschien in de war met Regclean Pro? Vele registry cleaners hebben gekozen voor een variant van deze klassieke registry cleaner naam. Erg verwarrend. We hebben een artikel geschreven over de Regclean Pro: Regclean Pro Advies.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: registry cleaner Registry cleaner
Share