Register opschonen

by Jan Mertens on 19 juli 2011

Met het Windows register opschonen verstaan we eigenlijk twee dingen:

  • Het Register herstellen van fouten
  • Register opschonen van rommel

Het Windows register is eenvoudig te beschadigen en tegen de vervuiling is er geen andere oplossing dan af en toe het register opschonen. Een beschadigd of vervuild register brengt direct consequenties met zich mee, veel voorkomende problemen zijn:

  • Een trage computer
  • Fouten in programma’s
  • Errors in Windows
  • Hardware problemen

Met behulp van een registry cleaner, kunt u deze beschadigingen repareren en de elementen die het register vervuilen verwijderen.

Register opschonen van rommel

Register opschonen

Register opschonen

Er zijn verschillende factoren die het Windows register vervuilen. Maar één van de belangrijkste is het niet opruimen van programma specifieke (configuratie) elementen in het Windows register.

Elk programma dat geïnstalleerd is op uw computer gebruikt het Windows register en kan daar informatie op vragen, maar kan ook het elementen in het register toevoegen. Het toevoegen van elementen is geen probleem, zolang het programma ook de gecreëerde elementen weer opruimt. En helaas wordt dit door heel veel programma’s niet gedaan.
Dit heeft als resultaat dat het Windows register steeds meer elementen heeft. Hoe meer elementen in het Windows register staan, hoe langer het duur om register bepaalde configuratie informatie te vinden. Dit maakt uw computer ontzettend traag omdat programma’s voortdurend informatie opvragen in het register.

Het register opschonen is de enige oplossing om de computer weer sneller te maken.

Register opschonen van fouten

Fouten in het register worden vaak veroorzaakt door het gebruik van software van slechte kwaliteit of door virussen. Het register opschonen fouten is niks anders dan het herstellen van het Windows register. Als u computer besmet is met een virus is het verwijderen van het virus vaak niet voldoende. Dit omdat de schade of manipulatie van het register niet wordt opgelost door een virusscanner. Het virus is dan wel verwijderd maar het probleem blijft.
Met een registry cleaner kunt u eenvoudig het Windows register analyseren op fouten en daarna al deze register fouten met één muis klik repareren.

Register opschonen: een terugkerende onderhoudstaak

Met het opschonen van het register lost u veel computerproblemen op. Maar zou u deze taak niet regelmatig uitvoeren, dan zal de computer na verloop van tijd weer traag worden en zult u weer last kunnen krijgen van software en hardware fouten.
Een goede registry cleaner moet dan ook de mogelijkheid aanbieden om automatisch het Windows Register te analyseren en u te waarschuwen indien er weer beschadigingen zijn aangetroffen.

Op die manier houdt een registry cleaner het Windows register schoon, en u kunt deze onderhoudstaak vergeten, alles wordt voor u automatisch in de gaten gehouden. Zo vermijd u pc problemen en kopzorgen!

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: registry cleaner Registry cleaner
Share

Auteur:

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: