Is het gebruik van een registry cleaner veilig?

by Eef de Jong on 16 augustus 2011

Registry cleaner veilig

Registry cleaner veilig

Als u de betrouwbaarheid van een registry cleaner in twijfel trekt, dan doet u dat niet onterecht. Het opschonen van het Windows Register is een delicate operatie en moet met veel zorg en aandacht gedan worden. Microsoft heeft voor de Windows besturingssystemen geen register repair software ter beschikking gesteld om het Windows register op te schonen en te optimaliseren om een trager wordende computer te versnellen. Niet zo gek dat er op dit moment een veelvoud van register cleaner software van slechte kwaliteit beschikbaar is die aanspraak maken uw pc enorm te versnellen.

Het repareren en opschonen van het Windows register met een slechte registry ‘fix’ software zorgt voor meer ellende. Dit wordt mede veroorzaakt doordat veel Windows register cleaner, en zogenaamde clean up programma’s die op het internet gedumpt worden, vaak van nul kwaliteit zijn Mocht een registry cleaner van slechte kwaliteit op onverantwoorde wijze wel grondige wijzingen in het Windows register aanbrengen, kan het uw computer veel schade opleveren. Een register cleaner voor Windows besturingssysteem mag niet als een olifant in een porseleinkast te keer gaan. Het register bewerken (opschonen en repareren) moet met uiterste voorzichtigheid gedaan worden.

De vraag of een registry cleaner veilig is, is dus een zeer relevante vraag.  Dat het  doel van een register cleaner: betere Windows prestaties en een stabieler werkende computer gehaald wordt en belangrijk is wordt ook onderkend door de beroemde Microsoft Chief Software Architect, Mark E. Russinovich. Hij is van mening dat register opschoners belangrijk blijven voor het opruimen van Windows register. Quote : ‘So it seems that Registry junk is a Windows fact of life and that Registry cleaners will continue to have a place in the sysadmin’s tool chest, at least until we’re all running .NET applications that store their per-user settings in XML files – and then of course we’ll need XML cleaners.’ – Mark E. Russinovich, Microsoft Chief Software Architect

Conclusie of een registry cleaner betrouwbaar is

Niet elke registry cleaner is betrouwbaar. Het is dus van essentiel belang een product te selecteren van goede kwaliteit. Er zijn veel scam-cleaners op het internet die de naam van deze producten schaden. Daarnaast, u moet ook geen verouderde cleaners kopen die niet meer worden bijgehouden door de maker zoals Regcleaner. Het is vandaar zeer belangrijk om een registry cleaner te toetsen op kwaliteitskenmerken. Een voorbeeld van een kwaliteits cleaner zijn: Registry Mechanic, Registry Booster en Registry Reviver.

Terug naar boven Terug naar boven.
Terug naar startpagina: registry cleaner Registry cleaner
Share

Previous post:

Next post: