Registry cleaner voor Windows 7

by Eef de Jong on 13 augustus 2011

Registry cleaner voor Windows 7

Windows 7 logo

Vaak wordt de vraag gesteld of je voor Windows 7 ook een registry cleaner nodig hebt, om de computer te onderhouden? We kunnen deze vraag rustig beantwoorden met: Ja, een registry cleaner heeft u ook nodig in Windows 7! In alle Windows versie waarbij systeem en software configuratie worden opgeslagen in het register hebben een programma nodig om het register te onderhouden. Dus eigenlijk vanaf Windows 95, waar het Windows register geïntroduceerd werd.

Registry cleaner Windows 7

Als u een registry cleaner selecteert is het belangrijk dat u er een kiest die Windows 7 compatible is. Ook al blijft het Windows register in grote lijnen het zelfde, in elke Windows versie zijn er verschillen. Aangezien zo’n register opschoon programma elementen in het Windows register gaat opruimen, is het belangrijk dat deze tool van de verschillen af weet.
Anders zou het zo kunnen zijn dat elementen opgeruimd worden die eigenlijk niet verwijderd hadden mogen worden.

Hoe weet u of een product een bepaalde Windows versie ondersteund? Vaak kunt u dit zien aan een speciaal logo dat wordt vrijgegeven door Microsoft als een product aan de Windows 7 eisen voldoet. Nu zijn de ondersteunen de registry cleaners van goede reputatie standaard Windows 7, zoals Registry Mechanic van Pc Tools, Registry Booster van Uniblue en Registry Reviver van Reviversoft (de 3 grote spelers op dit gebied).

Bronnen: Register opschonen, Windows Register, Registry Cleaner

Previous post:

Next post: